top of page

Road to Imatra, část 1. / #7DaysToGo


Od úplného začátku mého blogu jste mohli sledovat, mimo jiné, i můj trénink a tudíž tady není potřeba zabývat se shrnutím tréninků nebo sčítáním kilometrů. Ale v průběh posledních dní před mistrovstvím se pokusím, přiblížit vám nějaké mé postřehy a informace ať už z místa konání, nebo třeba ze závěrečné přípravy.

Celá má podzimní a zimní příprava směřovala k jedinému cíli, k Juniorskému mistrovství světa, které se v termínu od 6. do 12.2.2017 uskuteční ve Finsku, nedaleko ruských hranic, přesněji ve městě Imatra. To se již nezadržitelně blíží, první závod mě čeká ve středu 8.2.2017, kdy se postavím na start sprintu.

Odkaz na stránky mistrovství

Obtížné sněhové podmínky

Zima si pro letošní pořadatele nachystala opravdu velice složité a nepředvídatelné podmínky. Ještě měsíc před MS naznačovalo vše tomu, že by se měly přípravy obejít bez větších komplikací, ale...před dvěma týdny zasáhla téměř celou Skandinávii velká obleva a závodní prostor v Imatře to schytal ve velkém. Jelikož sněhu byl dostatek, v otevřených prostorech a na tzv. "plných" (stopa na bruslení upravená rolbou; většinou 1,5-3 m široká; v mapě značena plnou, nepřerušovanou čárou) ho zůstalo poměrně dost, ale v lesních pasážích v "čárkách" (stopa nejčastěji v lese; úzká, ujetá skútrem; nejčastěji se v ní jezdí soupaž) většina sněhu zmizela což pořadatele asi nepotěšilo. I přesto, že pořadatelé měli přichystaný náhradní prostor, jednalo se i o zrušení závodů. Naštěstí se nic neruší a díky usilovné práci finských pořadatelů, kteří ručně vozí sníh na kritická místa a slibné předpovědi se závody uskuteční v termínu a dokonce i na jednom, původním místě, v Imatře.

Obleva nadělala pořadatelům velké problémy
Obleva nadělala pořadatelům velké problémy

Přes víkend se v Imatře držely teploty stabilně těsně pod bodem mrazu a připadlo dokonce zhruba 5 cm nového sněhu a další je podle předpovědi na cestě.

Zde se můžete podívat jak vypadá boj s nepříznivým počasím, a že pořadatelé opravdu dělají maximum pro to, aby se závody uskutečnily v co nejlepších podmínkách.

Další článek ze zákulisí příprav na JMS plánuji již zítra, téma je ovšem ještě tajné (i pro mě).

Vojta


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
bottom of page